• Voorste kruisband knie: krijg de stabiliteit weer terug!
 • Voorste kruisband knie: krijg de stabiliteit weer terug!

  De voorste kruisband verbindt uw onderbeen met uw bovenbeen en speelt een belangrijke rol bij de stabiliteit in uw knie. Als deze kruisband geheel of gedeeltelijk scheurt, gaat u met de sportfysiotherapeut aan de slag om de stabiliteit, kracht en belastbaarheid in uw knie terug te krijgen, door andere spiergroepen te trainen.

Oorzaken & klachten

Een val of verkeerde draaibeweging heeft soms tot gevolg dat de voorste kruisband geheel of gedeeltelijk afscheurt. Dit gebeurt vooral bij sporters. Vaak ontstaat het letsel op een duidelijk aanwijsbaar moment. U voelt iets 'knappen' en krijgt hevige pijn. Uw knie zwelt op, soms zakt u er doorheen en/of voelt hij instabiel aan. Sommige mensen kunnen hun knie tijdelijk niet strekken en lopen is pijnlijk. Bij anderen voelt de knie vooral instabiel aan. In de regel verdwijnt deze forse pijn na 1 à 2 weken en kunt u uw knie weer voorzichtig belasten.

Behandeling

U komt terecht bij onze sportfysiotherapeut. Deze zorgt er allereerst voor dat uw knie tot rust komt. U doet alleen lichte oefeningen. Als de zwelling over is, krijgt u kracht- en stabiliteitstraining. Bij krachttraining doet u oefeningen om uw spieren sterker en steviger te maken. Stabiliteitstraining herstelt de balans tussen de verschillende spiergroepen rond uw knie. Als er reden voor is, gaat de therapeut met u naar het veld waarop u vaak traint. Daar doet u oefeningen die specifiek zijn voor uw sport.

Resultaten

Na een traject van 6-9 maanden kunt u in de meeste gevallen alle dingen in het dagelijks leven weer doen. Wel gaan de meeste sporters op een lager niveau spelen. Voor sporters die hun oude niveau willen hervatten, is soms een operatie de geëigende weg. Dit is afhankelijk van de sport die zij beoefenen.

Sportfysiotherapie volgen?

 • Bel 0317-412 444
 • Of meld u digitaal aan via ons contactformulier
 • Bekijk de vergoedingen
 • Lees het verhaal van Meyke.
 • Alvast kennis maken met de fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van de voorste kruisbandblessures? Scroll naar beneden

Medewerkers gespecialiseerd in Voorste Kruisband

Margit Graven

Margit Graven

Fysiotherapeut, sportfysiotherapeut. Geboren...
Onneke Boter

Onneke Boter

Praktijkeigenaar, craniosacraal...
Carl Kerseboom

Carl Kerseboom

Master manueel therapeut, fysiotherapeut....
Kathinka Rutten

Kathinka Rutten

Administratief medewerker, geboren...
Marleen van der Sluijs

Marleen van der Sluijs

Master maneel therapeut, fysiotherapeut....
Monique Vroling

Monique Vroling

Craniosacraal therapeut. Geboren...
Marielle Kort

Marielle Kort

Sportfysiotherapeut, fysiotherapeut,...
Klaas Komen

Klaas Komen

Fysiotherapeut, manueel therapeut...
Loes Bons

Loes Bons

Fysiotherapeut, sportfysiotherapeut. Geboren...
Linda van Dis

Linda van Dis

Administratief medewerker. Geboren...
 • Margit Graven
 • Onneke Boter
 • Carl Kerseboom
 • Kathinka Rutten
 • Marleen van der Sluijs
 • Monique Vroling
 • Marielle Kort
 • Klaas Komen
 • Loes Bons
 • Linda van Dis
 • Margit Graven

  Fysiotherapeut, sportfysiotherapeut. Geboren op  22 november 1987 en werkzaam bij M-Visio sinds 2018.

  Specialisaties

  In januari 2018 heb ik de Masteropleiding tot Sportfysiotherapeut afgerond. Daarnaast heb ik een cursus Medical Taping gevolgd.

  Loopbaan

  Na mijn afstuderen begin 2011 als Algemeen Fysioterapeut ben ik  mijn loopbaan gestart in twee particuliere praktijken in mijn woonplaats Arnhem. Ook heb ik toen diverse zwangerschaps- en vakantiewaarnemingen uitgevoerd. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar een particuliere praktijk in Duiven. Hier heb ik 3,5 jaar gewerkt voor ik de mooie gelegenheid kreeg om bij M-Visio aan de slag te gaan.

  M-Visio is voor mij

  Een prettige, gespecialiseerde werkplek met een fijne sfeer waar aandacht is voor de client en ook voor elkaar..

  De passie van mijn vak zit in

  Mensen (actief) helpen, motiveren en stimuleren en het gezamenlijk werken naar een mooi resultaat.

  De meeste voldoening krijg ik van Het kunnen overbrengen van mijn kennis en expertise zodat mensen de klachten beter begrijpen en het gevoel krijgen de klachten zelf meer in de hand te hebben. Dat ze de doelen behalen en vertrouwen krijgen in het te behalen einddoel
  Ik heb ambitie om

  Mijzelf zowel op kennis als op vaardigheden verder te ontwikkelen als Sporfysiotherapeut. Dit door relevante cursussen te volgen, maar ook door zelf te blijven inlezen en kennis op te doen die ik in de praktijk kan toepassen en met collegae kan delen..

  In mijn vrije tijd Ben ik graag actief in de weer; hardlopen, fitnessen, wandelen, fietsen, zwemmen, groepslessen zoals bijvoorbeeld body combat, maar ook body balance… Dat moet ook wel als je daarnaast ook erg van lekker eten en uit eten gaan houdt!.

  Contact

 • Onneke Boter

  Praktijkeigenaar, craniosacraal therapeut. Geboren op 4 augustus 1970 en werkzaam bij M-Visio sinds 2003.

  Specialisaties HCFS (KISS/KIDD syndroom), neurogene "manipulaties", behandelen van kinderen registratie Kinderaantekening RCN
  Loopbaan Ik ben mijn carriere als fysiotherapeut op het revalidatiecentrum de Hoogstraat begonnen. In 2000 ben ik gaan werken in twee fysiotherapiepraktijken in Ede en Wageningen. In 2003 ben ik gestart met M-Visio naast mijn huis. Al snel was het te klein en zijn we in 2007 naar de Mennonietenweg verhuisd.
  M-Visio is voor mij een prachtig centrum waar ik mijn droom heb kunnen waarmaken: het multidisciplinair (samen)werken binnen een centrum in de 1e lijn. Dit is wat ik met de paplepel ingegoten heb gekregen in revalidatiecentrum De Hoogstraat.
  De passie van mijn vak zit in het nog verder ontwikkelen van dit multidisciplinair therapeutisch centrum en als therapeut het mooie vak craniosacraal therapie meer zichtbaar maken in de regio.
  De meeste voldoening krijg ik van het volgen en ondersteunen van het herstel en leerproces van een patient en de persoonlijke ontwikkeling van een medewerker.
  Ik heb ambities in het blijven ontwikkelen van dit centrum, specialistische zorg op een hoog niveau blijven leveren, samenwerking met andere zorgpartners/praktijken blijven optimaliseren. Mij nog verder te scholen in de craniosacraal therapie en reflexintegratie technieken en oefeningen bij zowel kinderen als volwassenen.
  In mijn vrije tijd volleybal en mountainbike ik heel graag. Voor mijn ontspanning wandel en fiets ik en doe ik aan yoga en meditatie.

  Contact

 • Carl Kerseboom

  Master manueel therapeut, fysiotherapeut. Geboren op 8 juni 1981 en werkzaam bij M-Visio sinds 2008.

  Specialisaties Master orthopedische manueel therapeut, kinder manueel therapeut, schoudernetwerk Gelderse Vallei, Shoulder Community van HU, Dry Needling en medical taping
  Loopbaan

  Tijdens studie fysiotherapie ook werkzaam geweest op de opleiding fysiotherapie van Hogeschool Utrecht. Na 2 jaar gestart met specialisatie manueel therapie en verdiept in complexe schouderklachten door extra opleidingen. Mee helpen opzetten van schouder netwerk Gelderse Vallei. Vervolgens extra geschoold in kinder manueel therapie en Dry Needling.

  M-Visio is voor mij een gezellige en goede werkplek waar echte samenwerking plaats vind en ik mij zelf thuis voel.
  De passie voor mijn vak zit in kleine dingen, kijken naar en voelen naar bewegingen, meewerken aan een complex klachtenbeeld en daar mijn steentje aan bij kunnen dragen.
  De meeste voldoening krijg ik van patiënten die merken dat er iets is veranderd na bezoek aan de praktijk. Dit kan over opgedane kennis zijn over eigen lichaam of vermindering van klachten.
  In mijn vrije tijd

  geniet ik van mijn gezin en de leuke sport: waterpolo!

  Contact

 • Kathinka Rutten

  Administratief medewerker, geboren op 8 juli 1966 en werkzaam bij M-Visio sinds 2008.

   

  Mijn loopbaan: Ik heb altijd administratief werk gedaan, nu alweer 12,5 jaar bij M-Visio.
  M-Visio is voor mij: een praktijk waar iedereen zichzelf kan zijn! Zowel medewerkers als patiënten. Er is persoonlijke aandacht en respect voor iedereen en ruimte voor groei op persoonlijk en professioneel vlak. We hebben een heel gezellig team.
  De meeste voldoening krijg ik van: tevreden patiënten, een kloppende boekhouding en dingen organiseren of ad hoc regelen.
  In mijn vrije tijd:

  speel ik volleybal, ga ik graag naar de bioscoop, concerten of het theater en vind ik tuinieren en lezen leuk.

  Contact

 • Marleen van der Sluijs

  Master maneel therapeut, fysiotherapeut. Geboren op 8 juli 1985 en werkzaam bij M-Visio sinds 2008.

  Specialisaties Naast de specialisatie manueel therapie behandel ik bij M-Visio patiënten met reumatische aandoeningen en onderhoud ik de contacten met het Reumanetwerk. Ook behandel ik als geregistreerd kindermanueel therapeut kinderen met een HCFS (voorheen KISS/KIDD syndroom).
  Loopbaan In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut waarna ik verschillende waarnemingen heb uitgevoerd. Vervolgens ben ik in 2008 bij M-Visio gestart. In mijn eerste jaren bij M-Visio volgde ik de master manueel therapie die ik in 2010 heb afgerond. In 2012 heb ik de cursus fysiotherapie bij reumatische aandoeningen afgerond. In juni 2017 heb ik de cursus kindermanueel therapie afgerond, de specialisatie om baby's en kinderen met HCFS (voorheen het KISS/KIDD syndroom) te behandelen.
  M-Visio is voor mij een fijne werkplek, door het werken in een prettig team. Bij M-Visio wordt ik gestimuleerd om me persoonlijk en als therapeut te ontwikkelen.
  De passie voor mijn vak zit in contact maken met mensen om ze te begeleiden naar herstel van klachten en/of het verbeteren van functioneren en ervoor te zorgen dat iemand goed met zijn klachten om kan gaan. Ik vind het belangrijk dat een persoon er weer vertrouwen in krijgt dat hij of zij zijn klachten zelf kan beïnvloeden.
  In mijn vrije tijd

  vind ik het leuk om te wandelen, zwemmen en tennissen. Ook spreek ik graag af met vriendinnen en houd ik van op reis gaan.

  Contact

 • Monique Vroling

  Craniosacraal therapeut. Geboren op 29 mei 1959 en werkzaam bij M-Visio sinds 2009.

  Specialisaties viscerale “manipulaties”, neurogene “manipulaties”, senso(moto)rische integratie, behandelen van kinderen registratie Kinderaantekening RCN
  Loopbaan gymnastiekdocent, fysiotherapeut, craniosacraal therapeut
  M-Visio is voor mij een praktijk waar ik mijn vak kan uitoefenen in samenwerking met andere disciplines en collegae
  De passie voor mijn vak zit in mensen (weer) in beweging krijgen
  De meeste voldoening krijg ik van de groei en ontwikkeling die mensen doormaken als de, oa fysieke, klachten afnemen en ze weer in  verbinding (kunnen) komen met hun lichaam waardoor ze kunnen werken, genieten en bewegen
  Ik heb ambities om mijn kennis en kundigheid te vergroten en te delen met anderen

  In mijn vrije tijd

  ben ik graag in de natuur en in beweging

  Contact

 • Marielle Kort

  Sportfysiotherapeut, fysiotherapeut, management. Geboren op 2 augustus 1978 en werkzaam bij M-Visio sinds 2009.

  Specialisaties: schoudertherapeut Netwerk Gelderse Vallei/SNN (Schouder Netwerk Nederland), voorstekruisbandtherapeut Netwerk Gelderse Vallei, NOI zenuwmobilisaties, basis handrevalidatie, VVaA Management
  Loopbaan Na mijn opleiding heb ik 8 jaar in een particuliere praktijk in Oostenrijk gewerkt. Tevens heb ik in die tijd 6 jaar als sportfysiotherapeut voor de Oostenrijkse badminton bond gewerkt. Dit bestond uit het begeleiden van EK, WK en trainingskampen. Sinds 2011 ben ik hiermee gestopt.In 2009 ben ik met mijn man naar Nederland teruggekomen en begon ik bij M-Visio.
  M-Visio is voor mij een praktijk waar ik me optimaal kan ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat ik samen met mijn patiënten altijd het optimaalste resultaat kan nastreven.
  De passie voor mijn vak zit in het samenwerken met de patiënten, disciplines binnen en buiten de praktijk.
  De meeste voldoening krijg ik als een patiënt vooruit gaat en over de behandeling en resultaten tevreden is.
  Ik heb ambities in het verder ontwikkelen van mezelf als mens, gespecialiseerde fysiotherapeut en de praktijk M-Visio.
  In mijn vrije tijd houd ik me voornamelijk bezig met mijn gezin, tennissen, hardlopen,  wandelen, wielrennen/ biken, skiën.

  Contact

 • Klaas Komen

  Fysiotherapeut, manueel therapeut i.o. Geboren op 17 maart 1995 en werkzaam bij M-Visio sinds 2017.

  Specialisaties Ik ben op dit moment manueel therapeut in opleiding. Daarnaast heb ik de curus Mckenzie therapie en medical taping gedaan.
  Loopbaan Tijdens mijn studie fysiotherapie ben ik verzorger geweest van voetbal vereniging SKV in Wageningen. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij Fysius rug experts en sinds augustus 2017 heb ik de overstap naar M-visio gemaakt.
  M-Visio is voor mij Een prettige werkomgeving om met de clienten aan hun herstel te werken en ze daarin te begeleiden
  De passie van mijn vak zit in Samen met de clienten aan hun herstel werken en ze zien groeien in de kennis over hun lichaam
  De meeste voldoening krijg ik van Clienten zo snel mogelijk weer aan het functioneren krijgen.
  In mijn vrije tijd Ik zeil al ruim 10 jaar en doe dit nog steeds met heel veel plezier. Eigenlijk ben ik een groot fan van alle watersporten. Daarnaast vind ik het leuk om af en toe mijn gitaar eens op te pakken of ga ik een lekker stuk wandelen.

  Contact

 • Loes Bons

  Fysiotherapeut, sportfysiotherapeut. Geboren op 13 juni 1981 en werkzaam bij M-Visio sinds 2017.

  Specialisaties

  In 2010 heb ik de opleiding tot ESP sportfysiotherapeut afgerond. Daarna heb ik me met name geschoold in de behandeling van knieklachten en schouderklachten.

  Loopbaan

  Mijn loopbaan is gestart bij een oud stage adres in Groesbeek, lange tijd ook mijn woonplaats. Daarna heb ik nog in enkele andere praktijken gewerkt. Als sportfysiotherapeut heb ik de afgelopen 7 jaar gewerkt bij een grote praktijk in de buurt van Arnhem, voordat ik in oktober 2017 de stap naar M-Visio heb gemaakt.

  M-Visio is voor mij

  Een actieve werkomgeving waar met veel zorg , aandacht en kwaliteit gewerkt wordt. Een praktijk waar ik als ‘nieuwkomer’  snel ben opgenomen in een fijn  team.

  De passie van mijn vak zit in

  betekenis vol werk doen, waardevol contact met vele verschillende  mensen.
   steeds meer leren over hoe mensen bewegen en wat hen beweegt.

  De meeste voldoening krijg ik van  het zien van groei en vooruitgang van sporters tijdens revalidatietrajecten.
   samen met een team de best mogelijke zorg leveren.
  Ik heb ambitie om

  mijn kennis en vaardigheden als sportfysiotherapeut verder te ontwikkelen en mij op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

  In mijn vrije tijd  sta ik graag in de keuken om lekkere gerechten te maken, houd ik er minstens net zo van om lekker te gaan uiteten,  lees ik graag een goed boek en beleef ik veel plezier aan skiën en tennissen.

  Contact

 • Linda van Dis

  Administratief medewerker. Geboren op 19 juni 1962 en werkzaam bij M-Visio sinds 2017.

   

  Contact

 • Margit Graven
 • Onneke Boter
 • Carl Kerseboom
 • Kathinka Rutten
 • Marleen van der Sluijs
 • Monique Vroling
 • Marielle Kort
 • Klaas Komen
 • Loes Bons
 • Linda van Dis

Samen werken aan herstel

 

Bij M-Visio staat u centraal. Het gaat erom dat u zich gezien en gehoord weet,dat u zich op uw gemak voelt. U krijgt uitgebreid de tijd om te vertellen waar u last van heeft en wat u graag zou willen. Ons team staat voor u klaar om de juiste behandeling of therapie in te zetten.

 

Neem contact op!

 • Ergotherapie praktijk de Den
 • Universitair sportcentrum de Bongerd
 • Roeivereniging Argo
 • Mensendieck therapeut Karin Vaessen
 • Basketbalvereniging Pluto
 • Atletiekvereniging Pallas
 • Volleybalvereniging Scylla
 • Kindercoaching Kinderkracht
 • Huidtherapie Wageningen
 • Kinderfysiotherapie Wageningen
 • Kinderfysiotherapie Rhenen
 • Talentenbegeleiding Topsport Gelderland
 • Ouderschapsconsulent Yvonne van Uden
 • Schoudernetwerk
 • Osteopathie vd Leemkolk
 • Reumanetwerk
 • SSR studentenvereniging
 • SKV
 • Het Wiel
 • Ergotherapie praktijk de Den

  Ergotherapie helpt bij beperkingen of problemen zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.
 • Universitair sportcentrum de Bongerd

  Sporters van de Bongerd kunnen 2x per maand terecht op het adviesuur van M-Visio bij de Bongerd.
 • Roeivereniging Argo

  M-Visio screent de roeiers van Argo om te bekijken op welk gebied extra training nodig is.

  Bekijk website

 • Mensendieck therapeut Karin Vaessen

  De Mensendieck therapeut helpt u dmv oefeningen een betere houding aan te nemen zodat uw klachten verminderen.
 • Basketbalvereniging Pluto

  Sinds kort sponsort M-Visio Pluto, er worden workshops aan de trainers gegeven en geblesseerde spelers worden begeleid.​
 • Atletiekvereniging Pallas

  M-Visio screent de atleten van Pallas middels FMS.
 • Volleybalvereniging Scylla

  M-Visio verzorgt workshops voor de trainers, screening van de spelers op fitheid en kracht en begeleiding van geblesseerde volleyballers.
 • Kindercoaching Kinderkracht

  Tina Folkersma begeleidt in haar praktijk kinderen en jongeren bij hun ontwikkeling.
 • Huidtherapie Wageningen

  De huidtherapeut kan door middel van littekenmassage en of littekenpleister de klachten verminderen.
 • Kinderfysiotherapie Wageningen

  Bij sommige kinderen blijft de motorische ontwikkeling wat achter, de kinderfysiotherapeut kan met uw kind oefenen de motoriek te verbeteren.
 • Kinderfysiotherapie Rhenen

  Bij sommige kinderen blijft de motorische ontwikkeling wat achter, de kinderfysiotherapeut kan met uw kind oefenen de motoriek te verbeteren.
 • Talentenbegeleiding Topsport Gelderland

  Topsport Gelderland begeleid en adviseert talenten in Gelderland bij hun trainingen en dagelijkse bezigheden
 • Ouderschapsconsulent Yvonne van Uden

  Yvonne van Uden kan helpen bij lastige opvoedvragen.
 • Schoudernetwerk

 • Osteopathie vd Leemkolk

  Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken.
 • Reumanetwerk

  Reuma patienten vereniging Zuid-Veluwe

 • SSR studentenvereniging

  SSR studentenvereniging

 • SKV

  SKV heeft een lange historie. Op deze pagina staan alle uitslagen, doelpuntenmakers en eindstanden van SKV-1 sinds het begin in 1930. Ook staan hier de Bledders, met verhalen uit het verleden van SKV.

  Bekijk website

 • Het Wiel

  Efficiënter samenwerken binnen de eerstelijnszorg?
  Wij verbinden zorgverleners in Wageningen
  om nog betere zorg mogelijk te maken!

  Bekijk website

 • Fietsspecialist Profile Roel Peerenboom

  Samen met Roel Peerenboom zorgen wij ervoor dat uw fiets precies op maat is, zodat u geen klachten krijgt bij het uitoefenen van uw hobby.
 • Osteopathie InnRchi

  Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken.
 • Tandartsenpraktijk Centrum Voor Mondzorg Wageningen

  De tandarts kan u doorverwijzen naar de fysiotherapeut bij kaakklachten.
 • VKB netwerk

Contactgegevens

M-Visio
Mennonietenweg 16a
6702 AD Wageningen
Tel: 0317 412444
info@m-visio.nl